Responzivni dizajn web sajtova

Povećajte promet vašeg poslovanja

Google pretraga

Vaš oglas na Google Displej mreži

Usluge digitalnog marketinga

REKLAMA NA SAJTOVIMA I APLIKACIJAMA ŠIROM INTERNETA

Panta Web Dizajn

Agencija za digitalni marketing

Šta su to displej baneri?

Šta su displej reklame na internetu?

Displej reklame su reklamni baneri koje viđate širom interneta. Viđate ih na skoro svim popularnim web sajtovima, web portalima, interenet vestima, mobilnim aplikacijama, youtube-u. Čine ih tekst,slike i dugme koje treba da zainteresuju ciljanu publiku da klikne na njih. Klikom na displej baner osoba koja je kliknula se redirektuje na lending stranicu oglašivača čiji je baner. Lending stranica je najčešće web sajt tog oglašivača ali može biti i Facebook, Instagram ili strana na nekom oglasnom portalu na kojoj taj oglašivač predstavlja svoj biznis i nudi svoje usluge ili proizvode.

Na primer, zamislite da planirate svoje letovanje i povremeno na netu istražujete ponude raznih agencija. Ali u nekom momentu dok čitate vesti na vašem omiljenom novinskom portalu iskače vam reklamni baner sa slikom divne plaže i tekstom u kome je odlična ponuda za letovanje. Velika je verovatnoća da ćete kliknuti na takav baner. I sa vašeg portala sa vestima bićete preusmereni na sajt turističke agencije i videti detalje te ponude. Ukoliko je ponudazaista dobra kontaktiraćete agenciju i rezervisati.

U gore opisanom slučaju je ta turistička agencija oglašivač. I ne, nije morala da kontaktira taj novinski portal da bi se reklamirala na njemu. Na veoma povoljan način se reklamira na stotinama sajtova i njena reklama je vidljiva samo osobama koje su na netu već gledale aranžmane za letovanje i koje žive u gradu u kome je sedište agencije.

Na isti način možete se i vi veoma efektno oglašavati sa minimalnom investicijom. Bez obzira da li privatno radite nokte ili želite da oglašavate lanac mega marketa displej reklame su priuštive i veoma isplative za svačiji budžet.

Primeri google displej reklamnih banera koji se automatski prilagođavaju poziciji na web sajtu ili aplikaciji.

Kako se reklamirati preko displej banera?

Veliki internet portali, web sajtovi i web aplikacije koje imaju mnogo korisnika i posetioca naplaćuju od Google kompanije da na nijma Google plasira reklame svojih marketinških partnera koji dalje naplaćuju izradu i plasiranje reklama od svojih klijenata koje reklamiraju. Win win situacija u kojoj svi dobijaju. Veliki sajtovi poput novinskih portala, blogova, aplikacija upravo živi od isplata od strane Google kompanije. Google kompanija zarađuje od stručno osposobljenih marketinških agencija poput naše koje plasiraju te reklame na internet. Mi živimo od klijenata koji nas angažuju za izradu i plasiranje tih reklama. Klijenti profitiraju od povećanja obima svog poslovanja koje je rezultat takvog reklamiranja.

Displej mreža

Ciljanje publike

Za razliku od tv reklama i ostalih načina oglašavanja van interneta, na displej mreži je moguće precizno naciljati vašu idealnu grupu potencijalnih potrošača. Nema potrebe trošiti novac na prikazivanje reklame onima koji nisu vaše potencijalne mušterije. Naravno, ciljanje je naš posao i to vršimo nakon istražvanja vaše delatnosti i korisnika iste. Ali svakako i oglašivač može učestvovati u ciljanju publike sugestirajući nam ko su to njegove mušterije.

Sigurno ste čuli priču kako nas Facebook, Google i slični “špijuniraju” kada surfujete internetom?

Da, to je u nekoj meri potpuno tačno. Nije teorija zavere.

Samo što razlog tome nije da bi vaše podatke predali CIA, FBI islično. Razlog je što vam na osnovu vaših interesovanja, navika, demografije, lokacije i sličnom plasiraju reklame koje su idealne za vas.

Upravo je to posao dobre marketinške agencije. Da što idealnije nacilja svoju publiku kombinujući sve podatke koje Google ima o korisnicima interneta i koje nama kao njegovim partnerima pruža.

Ciljanje publike na osnovu njihovog prihoda

Moguće je targetirati publikui na osnovu prihoda domaćinstva i kupovne moći. Besmisleno je da se vaša reklama za neki skup i ekskluzivan proizvod prikazuje nekome ko ima niska primanja i na netu obično traži jeftine proizvode.

Ciljanje publike na osnovu demografije

U Google Displej reklamnim kampanjama lako je izabrati kome će reklamni baner biti vidljiv u zavisnosti od godina i pola. Na primer, glupo jbi bilo da se reklama za nadogradnju kose prikazuje muškarcima.

Ciljanje lokacije

Možda i najosnovnije ciljanje publike koja će videti vaš oglas. Prosto, bolje je da oglas za vašu pekaru vide osobe u krugu od 3 kilometara oko nje nego da je vide u Londonu.

Ciljanje lokacije je veoma precizno s obzirom da zahvaljujući mobilnim telefonima i IP adresi Google zna gde ste bolje i i od vaše supruge. Moguće je targetirati kako gradove i države, tako i određeni radijus od samo kilometar ukoliko tako želite.

Pritom postoji izbor opcija da se targetiraju osobe koje se nalaze na ciljanoj lokaciji, da se targetiraju osobe koje su zainteresovane za te lokacije, ili osobe koje su često na cilajnoj lokaciji i ako nisu trenutno.

Ciljanje vremena kada se oglas prikazuje

U ovoj vrsti oglašavanja lako je podesiti dane i vreme kada je oglas vidljiv.

Ciljanje publike na osnovu njenog interesovanja

Kao što rekosmo, Google na osnovu vaših web pretraga zna vaša interesovanja.

Logično da će vam Google ako povremeno posećujete sajtove o ribolovu plasirati reklamne banere od neke prodavnice ribolovačke opreme.

Čitajte istovremeno Blic ili Kurir na svom telefonu i na telefonu Vašeg bračnog partnera. Primetićete da vam se prikazuju potpuno različiti google displej reklamni baneri. Osim ukoliko nemate baš ista interesovanja kao vaš partner.

Ciljanje publike koja nešto planira

Izuzetno efektivan način ciljanja publike je na osnovu nekog njihovog planiranja. Naime, google planiranje razlikuje od interesovanja.

Ukoliko povremeno posećujete sajtove o fitnesu to spada pod interesovanje. Ali na primer, u koliko ih ranije niste posećivali već ste od jednom počeli onda će vas svrstati u grupu onih koji planiraju da počnu da se bave time.

Google prilično dobro zna kada planirate putovanje, selidbu, kupovinu određenog proizvoda i mnogih drugih događaja jednostavno na osnovu toga što ste naglo pokazali interesovanje za to. Publika naciljana na osnovu planiranja je obično najspremnija za kupovinu proizvoda ili usluge koju planira i samim time najipslatljivija za ciljanje displej oglasima.

Ciljanje publike na osnovu ključnih reči

Pod ključnim rečima smatramo izraze koje koje upisujemo u google pretraživač prilikom pretrage. Ključne reči uvek koristimo prilikom klasičnih kampanja u google pretrazi ali se mogu koristiti i u displej reklamama.

Na primer izvršili ste pretragu na osnovu ključnih reči “taxi do aerodroma cena”. Nešto kasnije gledate youtube klipove i iskače vam reklama za taxi do aerodroma.

Postoji i drugi način da se vaša reklama prikazuje na displej mreži na osnovu ključnih reči. To je da se reklama prikazuje isključivo na web stranicama koje imaju veze sa tim ključnim rečima.

Na primer, umesto da se vaša reklama za polovne delove za Golfa prikazuje na sajtu “Večernjih Novosti” može da se prikazuje na sajtu ljubitelja Golfova.

Kombinovano ciljanje publike

Prilikom reklamne kampanje nije neophodno opredeliti se za jedan način ciljanja publike.

Moguće ih je sve kombinovati zajedno.

Moguće je dodati neograničen broj interesovanja, planiranja, ključnih reči. Kombinovanjem kategorija publike targetiraćemo publiku koja je vaš najverovatniji kupac. Sve rezultate pažljivo merimo Google Analitikom kako bi forsirali kombinovanu publiku koja daje najbolje rezultate.

Izuzimanje publike

Sve pomenute načine ciljanja publike možemo koristiti i u kontra smeru ciljanja. To jest možemo izuzeti određena interesovanje, lokacije, godine ili sajtove na kojima će se reklama prikazati.

Remarketing

Remarketing je ciljanje publike koja je već bila na vašem sajtu. Možda u trenutku kada su prvi put posetili vaš sajt nisu bili raspoloženi da vas kontaktiraju. Ali možda im drugi put reklama “iskoči” kada su raspoloženiji. U svakom slučaju remarketing kampanja će učiniti da vas potencijalni klijenti zapamte.

Na taj način se gradi prepoznatljiv brend. Sva istraživanja su dokazala da se kupac lakše opredeljuje za makar i podsvesno poznat brend.

To čini remarketing veoma moćnim oružijem u rukama iskusnog marketara koji ume da implementira kod za remarketing na vašem web sajtu.

VI ODREĐUJETE BUDŽET

Oglašavanje na displej mreži je prilagodljivo svačijem budžetu. S obzirom da google naplaćuje cenu po kliku, jednostavno što vam je veći budžet vaš oglas će se više prikazivati. Zbog toga je ovakvo oglašavanjeidealno kako za male lokalne preduzetnike tako i za velike globalne firme pout banaka, trgovinskih lanaca. Svako može da uloži po svojoj meri

ŠTA DOBIJATE

✔ Vaš oglas se pojavljuje na izabranim web stranama i aplikacijama

✔ Oglas se prikazuje ciljanoj publici a ne svima

✔ Višestruko veća poseta na vašem sajtu ili fb/instagram stranici

✔ Prepoznatljivost imena vašeg brenda

✔ Mnogo novih klijenata

MERENJE REZULTATA

Preko Googlove konzole za oglašavanje namenjene profesionalnim marketarima vršimo stalno merenje rezultata radi što boljeg podešavanja i optimizacije displej kampanje. Google generiše izveštaj i za klijente kako bi ste imali uvid u rezultate. Ali ćete svakako rezultate osetiti i fizički. Veća prodaja vaše robe ili usluge je naš glavni cilj kako bi smo imali dugu i uspešnu saradnju. 

KOLIKO KOŠTA DISPLEJ REKLAMIRANJE?

Oglašavanje već od 30 € mesečno

I ako izrazito efikasan, još uvek je ovaj način reklamiranja najjeftiniji bez konkurencije. Google displej reklamiranje naplaćuje po kliku. Ta cena po kliku se kreće već od 1 rsd što je preko 10 puta jeftinije od cene po kliku na Instagramu, Facebook-u ili u Google pretrazi.

Pritom vi određujete maksimalni dnevni ili mesečni budžet kao i maksimalnu cenu po kliku. Cena naše usluge koja podrazumeva kreiranje reklamnih banera, plasiranja na google displej mrežu, i stalno podešavanje i optimizaciju google displej kampanje se kreće već od 30 € mesečno.

Naravno, najbolje je da pozovete za tačnu cenu jer imamo dosta paketa oglašavanja. Jednostavno ne može biti ista cena za auto-mehaničara i prodavnicu bele tehnike za koju reklamiramo na stotine proizvoda u posebnim oglasima.Svakako za ukupnu sumu ispod 100€ sa uračunatim budžetom za google i našom  uslogom možete imati itekako opipljivo povećanje posla.

OSTALE USLUGE

Pored izrade i plasiranja reklamnih banera na google displej mreži možemo Vam ponuditi sve usluge vezane za online prisustvo i rast vaše firme

Google reklame

PRVI NA GOOGLE-U

Dođite do novih klijenata Reklamiranjem u  Google  pretrazi na osnovu ključnih reči.

Dizajn i izrada web sajtova

DIZAJN I IZRADA SAJTOVA

Naša specijalnost su vrhunske, moderne i jednostavne web prezentacije za mali biznis.

SEO optimizacija

SEO OPTIMIZACIJA

SEO optimizacija sajta i sadržaja na sajtu. Za najviše pozicije u Google pretrazi.

Domen i web hosting

DOMEN I HOSTING

Ultra brzi serveri za hosting vašeg sajta. Takođe, preko nas možete zakupiti i internet domene.

BESPLATNE KONSULTACIJE

 

Svaka delatnost ima svoje specifičnosti zbog koje treba izabrati idealan način promovisanja na internetu. Predstavite nam vaš biznis i vašu zamisao. Predložićemo vam najbolje rešenje za  online reklamiranje u skladu sa vašim budžetom.

 

PROCES OGLAŠAVANJA

Proces dizajna, programiranja i puštanja u rad vašeg web sajta

Kontaktirajte nas kako bi ste nam predstavili vaš biznis uključujući vaše ciljeve, ideje, budžet i tržište. Veliki broj klijenata koji nas kontaktiraju se ne razumeju u digitalni marketing tako da ćemo vas rado saslušati i posavetovati. Ponudićemo vam najbolju varijantu oglašavanja u okviru vašeg budžeta uzimajući u obzir sve specifičnosti vašeg posla.

Lending (landing page) stranica je internet strana na koju vodi klik na vaš baner. To ne mora biti početna strana vašeg web sajta. Idealno je da je to strana vezana upravo za proizvod/uslugu koju baner promoviše. Na primer, za reklamu određenog modela patika bolje je da reklama vodi tačno na stranu na kojoj je konkrtetno taj model umesto na početnu stranu tog sajta za obuću. Mi vam u sklopu naših paketa usluga možemo povoljno izraditi takve lending stranice ili čak čitave web sajtove. Za mnoge delatnosti upravo je jednostavni  jednostrani web sajt koji ima ulogu lending stranice najbolje rešenje. Ali lending stranica ne mora biti samo vaš web sajt. To može biti i vaša poslovna stranica na Facebook-u ili Instagramu. Čak možete oglasiti i vaš profil sa “Žutih Strana”, “Halo Oglasa” ili nekog drugog portala ili oglasnika preko koga nudite svoje proizvode i usluge.

Kombinacijom slika i teksta napravićemo oglase koji će privući targetirane posetioce sajtova da na njih kliknu i posete vašu landing stranicu (web sajt, fb ili instagram stranu).

Oglas ćemo plasirati ciljanoj publici koja je najverovatniji vaš kupac. Izabraćemo i web sajtove i aplikacije na kojima je najbolje da se vaša reklama prikazuje.

Instaliranjem koda Google analitike  ćemo moći da precizno pratimo podatke sa vašeg sajta kao na primer koliko se posetioci zadržavaju, koje stranice posećuju, koliko vas kontaktiraju i slično.

Sve to je sa ciljem kako bi smo što bolje optimizovali reklamnu kampanju i kako bi smo što bolje naciljali publiku. Optimizacija i izmene u kampanjama su posao koji za cilj ima da vi imate što bolje rezultate shodno vašem budžetu.

Kada google ne bi generisao svoj izveštaj za svaku kampanju klijenti bi nam morali verovati na reč koliko smo novca zaista utrošili na reklamu, koliko se ista prikazivala i koliko je osoba kliknulo na nju i posetilo vaš web sajt. To naravno ne bi imalo smisla.

Ovako naši klijenti od Google kompanije jednom mesečno dobijaju kompletan izveštaj koji uključuje kompletnu analtiku reklamne kampanje. Naši klijenti tako mogu da znaju koliko je novca utrošeno, kolika je prosečna cena po kliku, koliko je osoba videlo oglas, koliko je osoba kliknulo na reklamu, koliko je osoba na sajtu napravilo konverziju, na kojim sajtovima se baner prikazivao i još mnogo toga.

Ukoliko želite kontaktirajte nas da vam pošaljemo primer takvog izveštaja.

Google displej reklamna kampanja mora biti vođena od strane profesionalnih marketara specijalno obučenih za ovaj vid oglašavanja na internetu. To će omogućiće da za vaš biznis čuje veliki broj potencijalnih mušterija i izgradite prepoznatljivo ime brenda.

Višestruko će povećati saobraćaj ka vašem web sajtu ili poslovnim profilima na društvenim medijima. To će za “posledicu” imati porast vašeg posla što je i vaš i naš cilj. Naš cilj je iz prostog razloga jer ukoliko ste vi zadovoljni rezultatom ostaćete naš klijent dug vremenski period.

Pritom, displej kampanja je prilagodljiva svakom budžetu. Jednostavno koliko para toliko muzike u ovom slučaju. Međutim, jednostavno malom lokalnom biznisu i ne treba puno “muzike”. Da bi se čulo za vas u jednom gradu ili da se prikazujete usko ciljanoj publici ne treba mnogo novca.

Zato pozovite, tu smo za svaki dogovor. Možemo prilagoditi kampanju svakom budžetu i garantovati pozitivne rezultate.

Tanja Marković

5 zvezdica ocena

Zaista čista petica,nema zamerki!Klijent sa svim svojim zeljama ispoštovan do kraja. Za svaku preporuku ?

Marko Antić

5 zvezdica ocena

Veoma stručan, savestan, strpljiv, ljubazan i profesionalan pristup. Ni jedan detalj nije propušten. Sjajno urađen posao! www.sudskitumaczafrancuski.com

Tanja Mihajlovic

5 zvezdica ocena

Izuzetna saradnja. Efikasan, sa jasnim i preciznim savetima. Sve preporuke i stvarno 5.

Arigo Saki

5 zvezdica ocena

Odlicna i korektna saradnja. Istrpeli su sve moje sitne detalje i zahteve za sajt www.tasteri.rs